Grillroom Caïro aan de Tramstraat in Katwijk aan Zee moet van de gemeente in het weekend eerder sluiten om overlast van jongeren te voorkomen. Volgens de gemeente blijven jongeren na het stappen te lang hangen bij de afhaaltent.

De grillroom is normaal gesproken tot 01.00 uur open. Veel mensen maken daar gebruik van, om zo na het stappen nog even de honger te stillen.

‘De afgelopen weken is er in de weekenden, op vrijdag- en zaterdagnacht, veelvuldig overlast geweest van jeugd in het centrum van Katwijk’, laat de gemeente in een reactie op het noodbevel weten. ‘Zij verzamelden zich na sluitingstijd van de horeca op en rondom de Tramstraat. Geconstateerd werd dat veel aanwezigen ook bleven hangen om na 00.00 uur nog eten af te halen bij Cairo. Dit gaf extra onrust bij het wegsturen van jongeren door de politie om de rust terug te laten keren.’

Wanneer het noodbevel opgeheven wordt, is nog niet duidelijk. Voorlopig moet Caïro om 00.00 uur de deuren sluiten.