Wijkvereniging Noord Noord Oost (NNO) wil toch weer om de tafel met UNI Katwijk. De gemeente Katwijk wil de twee verenigingen samen huisvesten in wijkgebouw ’t Zandgat aan de E.A. Borgerstraat, maar de wijkvereniging zat daar niet op te wachten. Met een zelfgekozen mediator wil de wijkvereniging nu toch nog een poging wagen om samen met de muziekvereniging tot een oplossing te komen.

UNI Katwijk was met spoed op zoek naar een nieuwe locatie. Het huidige onderkomen aan de Weth. D. Ouwehandstraat 39a is te klein en bovendien koud en vochtig.

NNO heeft in 2018 via een brief aan de gemeente aangegeven dat er steeds minder belangstelling is voor de activiteiten in het wijkgebouw.

De gemeente zag daarom voor beide partijen een kans, maar NNO wil het pand niet delen met UNI Katwijk. Daar zou te weinig ruimte voor zijn. Het bestuur liet toen weten zichzelf eind dit jaar op te heffen. De vereniging sloeg ook het aanbod van de gemeente af, om een mediator in te schakelen. Volgens NNO was de voorgestelde mediator niet onafhankelijk.

De vereniging komt daar nu op terug. Een zelfgekozen mediator moet de twee partijen samenbrengen. De voorgestelde mediator van NNO heeft volgens de gemeente politieke binding met Katwijk, maar hij is niet gecertificeerd als mediator. ‘Desondanks zijn we verheugd dat de wijkvereniging iemand heeft gevonden waar zij vertrouwen in hebben’, laat het college van burgemeester en wethouders weten.