Het ‘Dit is Katwijk’ op de Boulevard ter hoogte van het Duinplein mag van de gemeente Katwijk blijven staan. Tijdens een raadscommissie in juli werd het bord ‘lelijk’ genoemd en een voorbeeld van de verrommeling in de zeereep. Maar het college van burgemeester en wethouders vindt het bord van waarde voor het toerisme in Katwijk.

Het bord van Katwijk Marketing kwam in juli ter sprake tijdens een raadscommissie. Raadsleden vonden dat de gemeente meer aandacht moest besteden aan de verrommeling in de zeereep. De vernieuwde Boulevard moet niet te veel borden of andere obstakels krijgen.

Jaap Haasnoot noemde het fotoframe van de campagne ‘Dit is Katwijk’ een heel lelijk bord. Volgens Haasnoot is het bord waar mensen een foto kunnen nemen een walgelijk voorbeeld van die verrommeling.

Het college vindt dat dit bord inderdaad niet bijdraagt aan een rustig en overzichtelijk straatbeeld. Het bord zorgt er echter wel voor dat mensen een leuk kiekje maken en dit op social media posten. Dat draagt volgens het college bij aan de zichtbaarheid van Katwijk als kustgemeente. Het bord wordt daarom niet weggehaald.