Er is dit jaar opnieuw geen Halve marathon van Katwijk. De marathon stond gepland op zaterdag 25 september. De organisatie ziet door de coronamaatregelen geen mogelijkheid om dit hardloopevenement te organiseren. 

‘De uitgestelde 38e editie moet een editie worden waar we met z’n allen trots op kunnen zijn. Waar deelnemers én toeschouwers kunnen genieten van de diverse hardloop-afstanden in het Nationaal Park Hollandse Duinen met veel voor- en napret in ons start/finishdorp nabij de Vuurbaak op de Boulevard’, laat de organisatie weten.

Het evenement ziet met de huidige maatregelen geen kans. Ook als de maatregelen op 20 september eventueel worden aangepast, is er geen mogelijkheid. De Halve van Katwijk heeft dan te weinig tijd on goed in te kunnen spelen op aanpassingen.

De organisatie overweegt wel nog een alternatief voor de wandelaars.

De deelnemers van de hardloop- en wandelafstanden zijn geïnformeerd over de annulering van de Halve van Katwijk. Hun inschrijving voor zaterdag 25 september is komen te vervallen en inschrijfgelden worden niet geïncasseerd.