Peter de Vries werd dinsdagavond tijdens verjaardag verrast door burgemeester Cornelis Visser en wethouder Gerard Mostert. De bekende Valkenburger ontving de Erepenning van de gemeente Katwijk. Visser: ‘Iedereen in Valkenburg kent Peter. Is het niet van de Oranjevereniging, dan is het wel van de tennis, van het 4 en 5 mei comité of van de Kwantum. Mensen als Peter zijn belangrijk voor onze dorpen. Ze zijn de sociale motor van onze samenleving. Daar zijn wij hem heel erg dankbaar voor’.

De Vries is geen geboren Valkenburger. Hij verhuisde eind jaren 70 als Amsterdammer naar Valkenburg, waar hij zich al snel op het verenigingsleven stortte. Jarenlang heeft de Valkenburger zich ingezet voor de Oranjevereniging, waar hij de kar trok bij grote festiviteiten.

Ook bij de lokale tennisvereniging stak De Vries de handen uit de mouwen. Voor de Valkenburgse Tennis Club was Peter waarnemend voorzitter van de barcommissie, regelde de roosters van de vrijwilligers, verzorgde de inkoop, en was aanjager van de regionale en provinciale toernooien die in Valkenburg werden georganiseerd.

En wie hem niet van de Oranjevereniging of tennis kent, die kent hem wel van de Kwantum.