Afgelopen donderdag was het CDA blij te vernemen van de wethouder dat groen in onze gemeente nu eens niet op de laatste plaats komt bij het maken van de plannen. Woordvoerder Lisette van der Maden had echter nog twee hele belangrijke aandachtspunten.

Kwakelwei
Over de Kwakelwei is het CDA altijd duidelijk geweest; hier geen bebouwing, maar groen voor onze inwoners! De mogelijkheid om de natuur te beleven in je directe leefomgeving is noodzakelijk. Het CDA komt daarom met GemeenteBelangen, KiesKatwijk en Hart voor Katwijk met een motie waarin wij nogmaals aangeven dat deze groene long groen moet blijven. Van der Maden: “We roepen de wethouder op de gesprekken te openen met alle partijen om tot een groen park in het midden van onze versteende gemeente te komen”.
Geschrokken
Het CDA is geschrokken van het wensbeeld ‘uitplaatsing IJsbaan de Goerie’. De wethouder gaf aan dat hier geen concrete voor plannen voor zijn. Toch zijn niet alleen wij, maar ook de gebruikers van deze locatie, die niet alleen plaats biedt voor sport, maar ook steeds maar maatschappelijke en sociale activiteiten, onaangenaam verrast.
 
De Goerie moet blijven
Katwijk is een volgebouwde gemeente en de Goerie fungeert als een open en groene ruimte, waar veel activiteiten en evenementen plaatsvinden. Op initiatief van het CDA en met steun van enkele andere partijen heeft de wethouder aangegeven de passage uit het voorstel te schrappen. Lisette: “Een goede zaak. Het benoemen creëert alleen maar maatschappelijke onrust en dat is niet nodig”
Op 7 oktober stemt de gemeenteraad over het nieuwe groenbeleid.