Burgemeester Cornelis Visser vraagt jongeren om na het uitgaan niet in het centrum te blijven hangen. In het centrum van Katwijk aan Zee was het de afgelopen weekenden erg onrustig. De politie moest dit weekend ingrijpen, nadat jongeren agenten bekogelden met onder andere eieren en bier. De gemeente en politie zullen ook de komende weekenden streng blijven handhaven.

De horeca sluit in verband met de coronamaatregelen om 00.00 uur de deuren. ‘Dat leidt tot veel publiek dat in één keer op straat komt’, laat de gemeente Katwijk in een reactie weten. ‘We hebben hier de komende tijd nog mee te maken in de nafase van de coronapandemie.’

De burgemeester vraagt jongeren en hun ouders om zich aan de regels te houden. Visser: ‘Gemeente en politie zullen hier de komende weekenden streng op toezien’.

Politie grijpt in bij onrust in centrum

Afgelopen zaterdag zijn er 6 aanhoudingen verricht.