Vanuit het hoge gras verschijnt er een penseel. In het dorre gras aan de Parklaan zit Anne Jitske verstopt. Samen met 16 andere kunstschilders gebruikt ze deze week Katwijk als inspiratiebron tijdens ‘Katwijk En Plein Air’.

Anne Jitske Salverda zit met haar neus voor een paar gele bloemen. Wie snel langsloopt zal de bloemen niet opvallen. De kunstenares valt wel op.

Katwijk En Plein Air wordt ieder jaar georganiseerd door het DUNAatelier. Zeventien professionele kunstenaars zijn van zaterdag 28 augustus tot 4 september weer in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg in de buitenlucht aan het werk.

De kunstenaars werken allen in een zeer afwisselende stijl en techniek. Ook de keuze van onderwerpen varieert sterk. Overeenkomst is dat zij in de buitenlucht (en plein air) schilderen, naar de waarneming.

Anne Jitkse komt uit Giesbeek. Ze deed al eens eerder mee aan deze schilderweek. ‘We worden altijd goed verzorgd. In Katwijk is het heel gemoedelijk. Ik heb net nog een theetje gekregen.’

De kunstwerken die deze week gemaakt worden, zijn vanaf zaterdag 4 september te zien in het DUNAatelier aan de Boulevard tegenover de Vuurbaak.