Soldaat van Oranje heeft zondagavond de publieksprijs favoriete origineel Nederlandse musical aller tijden gewonnen. ‘Het is een geweldige eer dat het Nederlandse publiek het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden in de Tweede Wereldoorlog zo omarmt en dat al bijna elf jaar lang’, vertelt producent Fred Boot. ‘Dat is heel ontroerend, vooral in deze voor iedereen zo onzekere tijden.’

De prijs werd uitgereikt door Ingrid van Engelshoven (demissionair minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) in het AVROTROS tv-programma Uitmarkt 2021: Musical Awards, The Kick-Off. Het programma was een voorproefje voor de Musical Awards volgend jaar. De awardshow bestaat dan 20 jaar.

Behalve de publieksprijs favoriete origineel Nederlandse musical aller tijden werden ook favoriete musicalperformer en beste musicalsong gekozen.

Soldaat van Oranje
De musical op voormalig vliegkamp Valkenburg staat vanwege de coronamaatregelen al 18 maanden ‘on hold’. De voorstellingen worden vanaf oktober weer hervat.