Het filiaal van de Rabobank aan de Valkenburgseweg in Katwijk wordt gesloten. Het kantoorpand is verkocht Verhees Notarissen. Katwijkse klanten moeten voor de dagelijkse bankzaken naar Leiden. Een deel van het kantoor wordt door de Rabobank nog wel gebruikt als advieskantoor voor hypotheken.

De intrek van de Rabobank in het pand aan de Valkenburgseweg was maar van korte duur. De bank verhuisde eind 2019 van de Rogstraat naar Katwijk aan den Rijn. Het pand aan de Rogstraat werd verkocht aan Ouwehand Bouw en BPD die op die locatie appartementen en een boutiquehotel willen bouwen.

Plan voor appartementen en boutiquehotel in oud pand Rabobank krijgt vorm

Volgens de Rabobank is het bezoek aan de kantoren sterk teruggelopen. ‘Steeds meer klanten regelen hun bankzaken online wanneer het hen uitkomt, dit kan 24 uur per dag online’, schrijft de bank. ‘Door de coronacrisis, met als gevolg het noodgedwongen moeten sluiten van het kantoor in Katwijk, is deze ontwikkeling verder versneld. Daarom heeft de bank besloten de vestiging aan de Valkenburgseweg 2 in Katwijk te heropenen als advieskantoor voor hypotheken en niet meer open te stellen voor dagelijkse bankzaken.’

Wanneer Verhees Notarissen haar intrek neemt in het pand aan de Valkenburgseweg is nog niet duidelijk.