Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn trekt de stekker uit Oranjerock. Ook andere activiteiten die de vereniging aan het voorbereiden was, zoals Oranjedance, worden afgelast. Volgens de vereniging is het volgens de huidige maatregelen niet mogelijk om deze te organiseren. ‘De verslagenheid bij de vrijwilligers is groot, omdat aan alle tijd die is gestoken in het voorbereiden van de evenementen nu in een klap een einde komt.’

Tijdens het Najaarsfeest worden nog wel enkele activiteiten georganiseerd. ‘Dit is uiteraard niet het Najaarsfeest zoals Katwijk aan den Rijn gewend is, maar meer een programma om het moment van het Najaarsfeest niet onopgemerkt voorbij te laten gaan’, laat de organisatie weten.

Oranjerock was binnen een paar uur uitverkocht. Mensen die een kaartje hebben gekocht, krijgen hun geld terug.