De ondernemers die in De Burgt in Rijnsburg gevestigd zijn, kunnen daar nog tot eind april 2022 blijven zitten. Bedrijven in De Burgt moeten plaats maken voor het cultuurhuis dat de gemeente Katwijk op die locatie wil vestigen. Het is nog onduidelijk of en per wanneer de ondernemers er definitief uit moeten.

De gemeente is al jarenlang op zoek naar een nieuwe plek voor een cultuurhuis. Eind vorig jaar kondigde het college van burgemeester en wethouders een nieuwe locatie aan voor de bibliotheek en K&O: De Burgt in Rijnsburg met daarnaast een locatie op het Emmaplein in Katwijk aan Zee.

Ondernemers in De Burgt werden overrompeld door het nieuws dat hun locatie gebruikt zou worden voor een nieuw cultuurhuis. Zij zijn tegen dit plan van de gemeente.

‘In de afgelopen weken is gekeken hoe de ruimte in de gebouwen geschikt gemaakt kan worden voor het beoogde gebruik en zijn verkenningen opgestart naar mogelijkheden om knelpunten hierin op te lossen’, schrijft de gemeente in een update. ‘Ook wordt gekeken naar gedeeld en extern ruimtegebruik.’

Na de zomer wordt het plan voor het nieuwe zogenoemde cultuurbedrijf gepresenteerd. De gemeenteraad neemt vervolgens in oktober een definitief besluit.