Kinderboek Nijntje krijgt in september een eigen Kattekse versie: ‘Nijntje an zae’. Leendert de Vink en Jaap van der Marel schreven eerder al het Katwijks Woordenboek, maar mochten nu aan de slag met de vertaling van het boek ‘Nijntje aan zee’.

De vertaling is op initiatief van Bibliotheek Katwijk. Het kinderboek met het populaire konijn is al in meerdere dialecten vertaald, bijvoorbeeld het in het Haags (zie afbeelding bovenaan).

‘Niet voor niets werd dit verhaal van Dick Bruna uitgekozen voor Katwijk: Katwijk en de zee horen bij elkaar’, laat Bibliotheek Katwijk weten. ‘Kinderen in Nederland leren nijntje vooral kennen doordat het aan hen wordt voorgelezen. Ouders en grootouders in Katwijk kunnen straks nijntje ook in het Katteks voorlezen aan de kleintjes.’

Een Katwijkse versie van Nijntje: nijntje an zae

De bibliotheek maakt later bekend hoe het boek eruit komt te zien en vanaf wanneer het verkrijgbaar is.