Na zeven jaar ligt er nu een nieuwe overeenkomst op tafel voor 87 woningen op de plek van voormalig garagebedrijf Dijksman aan de Oegstgeesterweg in Rijnsburg. In het Hof van Rijnsburg worden 20 sociale huurwoningen, 9 huurappartementen, en 58 koopwoningen gebouwd.

Wethouder Gerard Mostert en Peter Ouwehand van Ouwehand Bouwen en Ontwikkelen ondertekenden afgelopen vrijdag de nieuwe overeenkomst. De eerste overeenkomst lag in 2014 al op tafel, maar het oorspronkelijke bouwplan bleek niet haalbaar.

De wethouder is blij met de nieuwe plannen. Mostert: ‘Katwijk zit te springen om nieuwe woningen en een minder fraai terrein in het centrum van Rijnsburg is geen visitekaartje’.

Woningcorporatie Dunavie neemt de 20 sociale huurwoningen af. De overige 9 huurappartementen krijgen een maandhuur tot maximaal 1.013 euro.

De inschrijving voor de koopwoningen is afgelopen vrijdag van start gegaan. 7 koopappartementen zitten in het betaalbare lage segment, 7 koopappartementen in het betaalbare midden segment en 43 zijn duurdere koopappartementen. Daarnaast komt er nog 1 eengezinswoning aan de Oude Vlietweg.

Inschrijven kan tot begin september. Belangstellenden kunnen alle informatie over het project vinden op www.hofvanrijnsburg.nl.