Vandaag start de feestweek in Katwijk aan den Rijn. De Oranjevereniging maakte eerder al bekend dat de grote evenementen zoals Oranjerock en Oranjedance niet doorgaan. Ook de traditiegetrouwe braderie en kermis worden dit jaar tijdens de feestweek gemist. Maar de Oranjevereniging heeft voor de Katwijkers, ondanks alle coronabeperkingen, toch nog een aantal activiteiten in petto.

Hollands Jeugdspel
De feestweek start vandaag voor de jeugd met de Grootse Hollandse kinderspelen. In de Duinvallei worden vanaf 19.00 uur Hollandse spelletjes georganiseerd voor kinderen van 9 tot en met 13 jaar. Inschrijven is niet nodig.

Hollandse optocht
Op zaterdag 21 augustus zal om 14.00 uur een Hollandse optocht vertrekken uit de Katwijkerbroek. In deze optocht zal ruim aandacht besteed worden aan de bevrijding van Nederland ruim 75 jaar geleden. Tijdens de Hollandse optocht zal er Zweeds wittebrood worden uitgedeeld.

Bekijk hieronder de route

14:00 Katwijkerbroek
Valkenburgseweg
14:10 Asterstraat
Zonnebloemstraat
Tulpstraat
Molenweg
Rijnstraat
14:20 J. v.d. Perkstraat
B. v. Wassenaerlaan
Commandeurslaan
Achterweg
15:00 Rijnstraat static
15:15 Vertrek
Valkenburgseweg
15:30 Katwijkerbroek

Mega Spektakel race
Een activiteit die wel terugkeert in Katwijk aan den Rijn is de Mega spektakel race. Het parcours met obstakels staat maandag 23 augustus in de Duinvallei. ‘Dit jaar wordt de baan nog leuker, uitdagender en groter’, belooft de Oranjevereniging. Deelnemers moeten zich vooraf inschrijven. Dit kan tot 24 uur voor de start van het evenement.

Sloepenstoet
Op vrijdag 27 augustus wordt de Rijn weer gevuld met versierde bootjes. De mooiste boten ontvangen een prijs. De sloepenstoet vertrekt om 20.30 uur. Deelnemers moeten zich vooraf inschrijven.
Lampionnenoptocht
De feestweek wordt zaterdag 28 augustus afgesloten met een lampionnenoptocht voor lopers, fietsers en auto’s. De optocht start om 20.30 uur.