Aquamar is aan de slag gegaan om het zwembad gezonder te maken. Dit doen zij samen met Team:Fit. Het zwembad beschikt onder andere over het certificaat ‘Zilveren Kantine’ en is sinds afgelopen zaterdag 100% rookvrij.

In het voorjaar is het horeca-aanbod aangevuld met gezondere producten. Horeca-coördinator Liz van Nielen schrijft: ‘Het is belangrijk dat we naast de vertrouwde producten die iedereen gewend is in het zwembad, ook gezondere alternatieven aanbieden. Je mag heus nog een Mars verkopen, maar daar moet wel iets gezonds tegenover staan’.

In december ontving Aquamar dan ook het Team:Fit certificaat ‘Zilveren Sportkantine’, wat bewijst dat er gezonde stappen zijn gemaakt.

 “Met kleine aanpassingen maak je een groot verschil”

Ook is het al een aantal jaar verboden om te roken in het overdekte gedeelte van het zwembad. Vanaf heden is de ligweide en het spraypark geheel rookvrij. De directeur Vincent Venloo licht de keuze toe: ‘Roken en sport passen niet bij elkaar. Wij ontvangen veel kinderen in onze accommodatie en willen hen het goede voorbeeld geven.’

Team:Fit is een werkwijze die zicht richt op een gezond voedingsaanbod in sportkantines en horeca van sportaccommodaties. Ook geven zij aandacht aan een rookvrij sportterrein en verantwoord alcoholgebruik.