De Oranje Vereniging Rijnsburg (OVR) heeft in een spoedvergadering unaniem besloten dat de Feestweek dit jaar niet haalbaar is. Door de nieuwe coronamaatregelen die op 9 juli werden aangekondigd is er teveel onzekerheid rondom de organisatie.

De Rijksoverheid heeft besloten dat meerdaagse evenementen niet door mogen gaan en de Feestweek is een meerdaags evenement van zes dagen. Ook moeten alle bezoekers en deelnemers een vaste zitplaats toegewezen krijgen, mag de ruimte 2/3 bezet worden en zijn live optredens en harde muziek niet mogelijk.

‘Wij zijn van mening dat een Feestweek niet uit een paar losse onderdelen kan bestaan. Het is alles of niets.’

Voor de OVR komt het besluit als een harde klap. ‘We waren zo dichtbij, maar nu blijkt het toch zo ver weg.’ De OVR was sinds het verstrekken van de vergunning hard aan het werk gegaan om alle mogelijkheden te onderzoek om een bijzondere Feestweek neer te zetten.

Het bestuur geeft aan dat zij op dit moment zich richten op de Feestweek van 2022 die van 8 tot en met 13 augustus 2022 plaatsvindt