Het is morgen mogelijk om een vaccinatie te halen in de prikbus van de GGD Hollands Midden. Iedereen die 18 jaar of ouder is, kan tussen 10:00 en 18:00 uur het Janssen-vaccin ontvangen. De prikbus staat op het Andreasplein, naast de Oude Kerk.

De prikbus is een samenwerking tussen de gemeente Katwijk en de GGD Hollands Midden. Zij willen op deze manier het vaccineren makkelijker en laagdrempeliger maken. Voor nu is het nog een proefproject. Als het project succesvol verloopt, hoopt de GGD vaker prikbussen in te zetten. De bedoeling is om op 35 plekken in de regio prikbussen te plaatsen, zodat meer mensen zich laten vaccineren.

Katwijkers over vaccinatie: ‘Ik wil dat virus weg hebben’

Voor het vaccineren is er een geldig identiteitsbewijs nodig en is het dragen van een mondkapje verplicht. De GGD vraagt ter plekke om toestemming. Mensen met een medische indicatie moeten eerst contact opnemen met hun huisarts.