De organisatie van Noordzee Zomerfestival gaat er nog steeds vanuit dat het festival doorgaat. Het Kabinet kondigde deze maand aan dat meerdaagse festivals deze zomer niet doorgaan, vanwege het coronavirus. Noordzee Zomerfestival duurt negen dagen, maar het evenement wordt niet als een meerdaags festival gezien. ‘De voorbereidingen voor het bouwen van de festivaltent aan het strand van Katwijk aan Zee zijn in volle gang, alle seinen staan op groen’, laat de organisatie weten.

Noordzee Zomerfestival start op donderdag 5 augustus en eindigt op 14 augustus. Bezoekers van het evenement overnachten echter niet op het festival. Het Katwijkse evenement wordt daarom niet tot een meerdaags evenement gerekend door de overheid.  ‘Wij bestaan eigenlijk uit negen eendaagse evenementen’, verklaart de organisatie.

Het evenement heeft wel een aantal aanpassingen gemaakt.

In de feesttent worden maximaal 600 personen toegelaten. De gezondheid van de bezoekers wordt bij de ingang gecheckt via de CoronaCheck-app. Met deze app bewijs je dat je gevaccineerd bent, dat je negatief op corona getest bent of dat je recent al corona gehad hebt. Alle bezoekers krijgen vervolgens een zitplaats aan een tafel.

De organisatie verwacht dat de verplichte zitplaatsen geen afbreuk doen aan het evenement. ‘Een aantal van ons heeft feesten in Duitsland meegemaakt waar het heel normaal is dat bezoekers zitten. Aan lange tafels met een gezellig drankje erbij wordt het een geweldig feest. En laten we eerlijk zijn, in een stadion, bij dartskampioenschappen, in de Ziggo Dome en bij Andre Rieu zit het publiek ook, en dan is het ook leuk.’

Noordzee Zomerfestival organiseert van 5 tot en met 14 augustus iedere dag activiteiten die gratis toegankelijk zijn. Op de vrijdag en zaterdag zijn er tussen 16.00 en 23.00 uur muziekoptredens.

Bekijk hier het programma van Noordzee Zomerfestival