Het Noordzee Zomerfestival (NZF) meldt op hun website dat zij het festival door laten gaan. Door de nieuwe maatregelen vinden er veranderingen plaats in de vorm van het evenement, maar dit houdt de organisatie niet tegen.

Een evenement met overnachting telt als meerdaags en kan door de nieuwe maatregelen niet doorgaan. De organisatie zet daarom in op negen eendaagse evenementen.

Ook is het NZF van plan lange tafels neer te zetten waaraan gedronken kan worden: ‘Een aantal van ons heeft feesten in Duitsland meegemaakt waar het heel normaal is dat bezoekers zitten. Aan lange tafels met een gezellig drankje erbij wordt het een geweldig feest’.

Omdat veiligheid voorop staat, werkt het festival met de Corona Checkapp. Ook wordt de tent geventileerd. Er is een capaciteit van zeshonderd mensen die allemaal een zitplaats toegewezen krijgen. Dit is 75% van de vloercapaciteit.

Het originele bericht is te lezen op de website.