De N206 is vrijdag vanaf 20.00 tot zaterdagochtend 06.00 uur en zaterdagavond van 20.00 tot zondagochtend 10.00 uur afgesloten voor verkeer. Tijdens deze afsluitingen werkt Boskalis aan de tijdelijke N206, die deze zondag klaar moet zijn.

De tijdelijke weg wordt aangelegd in verband met de aanleg van de Rijnlandroute. De ir. G. Tjalmaweg bij Valkenburg krijgt 2 x 2 rijstroken en wordt voor een deel verdiept aangelegd.

Auto’s moeten tot eind 2022 van deze tijdelijke weg gebruik maken. Op de N206 mag nu nog 80 kilometer per uur gereden worden, maar vanaf zondag wordt de maximumsnelheid verlaagt naar 50 kilometer per uur.

In de tijdelijke situatie kan het verkeer vanuit Leiden naar Valkenburg/’t Duyfrak – behalve via het kruispunt N206/Voorschoterweg – ook na het kruispunt vanaf de tijdelijke N206 rechtsaf slaan naar de nieuwe rotonde Voorschoterweg/Torenvlietslaan. Verkeer uit Valkenburg/’t Duyfrak naar Katwijk kan behalve via het kruispunt N206/Voorschoterweg ook via de rotonde rechtsaf de tijdelijke N206 op rijden richting Katwijk.

Langs de tijdelijke N206 worden ter hoogte van het inmiddels gesloopte Achterwegviaduct bushaltes gerealiseerd. De zuidelijke halte is via de tijdelijke voetgangersbrug (met trappen en een fietsgoot) toegankelijk. Reizigers kunnen gedurende de uitvoeringfase dus gebruik blijven maken van het openbaar vervoer.