Saton Optiek mag dan al 60 jaar bestaan, Martijn Hagenaars heeft daar zelf meer dan de helft van meegemaakt. Ogenschijnlijk zou je het hem nog niet geven, maar toch echt staat Saton Optiek deze maand even stil bij zijn 35 jarig jubileum. 

Een reis vanuit Limburg, via Rotterdam naar Katwijk. Aan het eind van de opleiding Optiek aan de Christiaan Huygensschool Rotterdam staan Martijn Hagenaars en Kees Saton samen in de rij bij de stage indeling. Kees krijgt een plek toegewezen bij Torica Optiek in Rijswijk en Martijn maakt graag gebruik van een vrije stageplek bij Kees Saton Senior in Katwijk. Daarmee maakt Martijn in 1986 een spontane stap vanuit Venlo naar Katwijk. 

Al snel raakt Martijn gewent aan de zeelucht en ontmoet op zijn geliefde hockeyveld zijn aanstaande vrouw en stichten alhier een prachtig gezin. 

Vakman
Ondertussen vormt de carrière van Martijn zich gestaag. Onder de bezielende leiding van Arris Parlevliet ontpopt Martijn zich tot waar vakman. Hij leert het vak vanuit de werkplaats en vult zijn kennis aan via meerdere opleidingen tot Contactlensspecialist. Leergierig als Martijn blijft overweegt hij een overstap richting oogarts. Zover komt het niet, want met de komst van de HBO Optometrie in 1994 bedenkt Martijn zich geen moment en voltooid hij ook deze opleiding. 

Familiebedrijf
Het is even wennen als zijn vriend Kees Saton junior in 1996 het bedrijf van zijn vader Saton Optiek Katwijk overneemt. Na 25 jaar later blijkt ook deze samenwerking betrouwbaar en te werken. Martijn een echte familieman voelt zich thuis in het familiebedrijf. De enige strijd tussen Martijn en Kees vind sportief plaats op de tennisbaan en in talloze hardloopevents, met als kroon de New York Marathon.

Martijn heeft in deze 35 jaar talloze klanten in de ogen gekeken en vanuit zijn expertise voor ergere kwalen behoed. Nog dagelijks beoordeelt hij naast het zicht ook de gezondheid van de ogen. Zowel qua sport als in zijn vak blijft Martijn fit. In zijn koffer ligt naast een paar hardloopschoenen altijd het nieuwste studieboek over zijn passie, de ogen.