Het college van burgemeester en wethouders wil gedupeerde gezinnen van de toeslagenaffaire sneller helpen. Dit willen zij doen door te starten met het kwijtschelden van schulden.

Het college wil starten met het kwijtschelden van openstaande gemeentelijke schulden tot en met 31 december 2020. Het Rijk neemt maatregelen om de gedupeerden tegemoet te komen en werkt hiervoor aan een nieuwe wetgeving, maar de gemeente wil zo snel mogelijk meewerken aan rust, zekerheid en zicht op een nieuwe schuldenvrije start voor de gedupeerden. Wethouder Adger van Helden licht toe: ‘Het kwijtschelden van publieke schulden is een belangrijk onderdeel van het herstellen van het onrecht dat deze inwoners door de overheid is aangedaan’.

´De toeslagenaffaire heeft een ongekend leed veroorzaakt. Ook bij gezinnen in onze dorpen. Als gemeente willen we deze ouders graag ondersteunen´, geeft wethouder Corien van Starkenburg aan. In Katwijk zijn enkele tientallen gedupeerden door de Belastingdienst gemeld.

Het kabinet heeft toegezegd de kosten die de gemeente maakt te vergoeden.

Gedupeerden van de toeslagenaffaire die nog niet bekend zijn, kunnen zich melden bij de Belastingdienst.