In een open brief neemt Dunavie afstand van video’s die rondgaan van een ingrijpend incident bij de torenflats in Katwijk. De woningcorporatie roept op om van ingrijpende gebeurtenissen geen sensatie te maken en confronterende beelden niet te delen.

In de brief geeft Dunavie aan dat elk incident enorme impact maakt op betrokkenen. Van familieleden, tot ooggetuigen en van huurders tot hulpverleners, Katwijkers en de medewerkers van Dunavie. De woningcorporatie vindt het afschuwelijk dat er beelden rondgaan van een incident dat vandaag heeft plaatsgevonden en wil een statement maken door de inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg op te roepen hier niet aan mee te doen.

Dunavie sluit de brief af met de oproep mee te werken aan het positieve: ‘Deel dit soort confronterende berichten en beelden niet. Of beter gezegd #doeslief en deel juist het positieve om je heen. Daar word je veel gelukkiger van. Daar zijn wij van overtuigd! Doen jullie mee? #katwijkpostief’.

‘Bij de Torenflats ontstonden ook nieuwe liefdes, gingen mensen voor het eerst samenwonen, zagen ze hun kinderen er opgroeien en ontstonden er hechte vriendschappen. Waarom horen we die verhalen te weinig? Wellicht zijn ze niet spannend genoeg om te delen. Wij zijn trots op onze bewoners, medewerkers en partners die met ons in en om de Torenflats hard werken om deze fijne woonplek tot een thuis te maken.’

Lees de open brief hier.

Denk jij aan zelfdoding? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 113 of 0800-113 (gratis).