Peter Blok (45) uit Katwijk aan Zee is de nieuwe secretaris van CDA Katwijk. Hij zal zich vooral bezighouden met PR & Communicatie en de verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar maart. De CDA-leden uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg hebben tijdens een zomerse algemene ledenvergadering bij IJsclub Voorwaarts in Katwijk hun steun uitgesproken voor zijn kandidatuur.

Peter Blok was de afgelopen jaren woordvoerder van de ministers Lodewijk Asscher en Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Begin dit jaar was hij campagneleider, communicatie- & media-adviseur en woordvoerder van Tuur Elzinga, de nieuwe voorzitter van vakbond FNV.

Daarvoor werkte hij bijna 15 jaar als verslaggever bij de NOS, eerst als economieverslaggever en presentator van het Beursnieuws, van 2005 tot 2016 als politiek verslaggever in Den Haag. Aan het begin van zijn journalistieke carrière werkte hij als verslaggever van het Leidsch Dagblad.

Het bestuur van CDA Katwijk is met de komst van Peter Blok weer compleet. Wim Driebergen uit Rijnsburg is voorzitter, Cor Kromhout uit Valkenburg is penningmeester.