In het gerenoveerde brugwachtershuisje op de Koningin Julianabrug wordt er plaatsgemaakt voor lokale producten, promotie van lokale initiatieven en ondersteuning van de VVV.

Na een oproep om ideeën in te sturen voor het gebruik van het gebouw, werd het voorstel van Ton Frissen gekozen. De Katwijker zet zich al jaren in voor verschillende lokale activiteiten en zag een mooie kans om het brughuisje een maatschappelijke functie te geven.

Door een verkooppunt van lokale producten en initiatieven te creëren, krijgen ondernemers meer zichtbaarheid. Verenigingen, concertorganisatoren, goede doelen en overige initiatiefnemers mogen het huisje gebruiken voor promotie. Verder worden er foto’s geplaatst van de brug vroeger en nu, om het verleden te verhalen en dient het huisje als klein steunpunt voor de VVV van Katwijk om fiets- en vaarroutes te verkopen.

Wethouder Jacco Knape is te spreken over de nieuwe invulling van het karakteristieke gebouwtje: ‘Fantastisch dat dit stukje Katwijkse geschiedenis zo’n leuke en functionele herbestemming heeft gekregen. Naast dat hierdoor het erfgoed in Katwijk behouden blijft, kan het op deze manier ook bijdragen aan andere maatschappelijke doelen. Zoals op het gebied van cultuur en toerisme.’

Het brughuisje wordt de komende maanden ingericht en naar verwachting in het najaar geopend. Er wordt nog gekeken naar aanvullende maatregelen wat betreft de veiligheid van voetgangers. Ook krijgt het brugwachtershuisje nog een eigen website, waarop alle informatie te vinden is.