De voormalige Visserijschool is gisteren officieel verkocht door Dunavie aan Ouwehand Bouw Groep. De afgelopen jaren zijn er meerdere plannen gemaakt voor de oude school, maar er is nu duidelijkheid over de bestemming van het gebouw.


Peter Ouwehand van Ouwehand Bouw Groep: ‘Dit karakteristieke gebouw wordt omgetoverd tot 11 unieke eengezinswoningen, waarbij de historische waarde van het pand behouden blijft.’ In opdracht van Dunavie worden er nog 21 sociale huurappartementen gebouwd naast de Visserijschool.

Wethouder Gerard Mostert van de gemeente Katwijk is blij met de verkoop. ‘Het is geen nieuws meer dat we veel woningen nodig hebben. We zoeken als gemeente intensief de samenwerking op met ontwikkelaars als Ouwehand Bouw Groep en verhuurder Dunavie. In deze wooncrisis hebben we elkaar keihard nodig’.

Naar verwachting start de verkoop na de verbouwing, rond het tweede kwartaal van 2022. De aankondiging vindt plaats via de website, waar geïnteresseerden zich kunnen aanmelden. De verhuur wordt in het laatste kwartaal van 2022 verwacht en verloopt via Dunavie.