Het Achterwegviaduct over de N206 in Valkenburg wordt aankomende zomer gesloopt om ruimte te maken voor de verbreding van de Tjalmaweg. De N206 richting Leiden wordt daarom in de nacht van woensdag 9 juni (20:00 uur) tot donderdag 10 juni (06:00 uur) afgesloten in verband met de aanleg van een omleiding.

De omleiding zorgt ervoor dat het verkeer veilig om de sloopwerkzaamheden van het viaduct rijdt. Het verkeer wordt omgeleid via Noordwijk en Sassenheim. Ook is de N206 afgesloten voor bussen. De bushaltes ter hoogte van het Achterwegviaduct zijn door de werkzaamheden tijdelijk niet bereikbaar. Arriva geeft in de bussen en bushaltes een omleidingsroute aan.

Door de afsluiting is het voor voetgangers in juni en begin juli niet mogelijk om over te steken. Op 8 juli wordt door Boskalis een tijdelijke voetgangersbrug met trap en fietsgoot geplaatst. De brug is niet geschikt voor minder validen. De loopbrug wordt naar verwachting tot eind 2022 gebruikt.