Na een jaar afwezigheid vanwege het coronavirus, keert op dinsdag 29 juni de toeristenmarkt terug. De markt die tijdens de zomer traditiegetrouw in het centrum van Katwijk aan Zee is te vinden, wordt wel iets aangepast. Dit jaar vindt de toeristenmarkt alleen plaats in de Princestraat en niet in de Badstraat en Voorstraat. Daarnaast sluit de markt om 18.00 uur. 

Door alleen kraampjes in de Princestraat te plaatsen, wordt het volgens de gemeente Katwijk voor de marktmeester makkelijker om de drukte in de gaten te houden. Ook kan de markt bij te veel mensen dan sneller worden afgesloten. De marktmeester krijgt bij het monitoren van de drukte ook steun van gastheren en gastvrouwen die door de gemeente worden ingehuurd. In de rest van het centrum zal het niet stil zijn. Op de dinsdagen zijn er in het hele centrum muzikanten te vinden.

Wethouder Jacco Knape: ‘Het college van de gemeente Katwijk is blij dat het dit jaar weer mogelijk is een toeristenmarkt te organiseren. De maatregelen om de coronapandemie te bestrijden zijn nog van kracht, maar met goed toezicht, aanpassing van het gebied en mogelijkheden om de locatie bij drukte tijdelijk af te sluiten, kunnen inwoners en bezoekers op een veilige en verantwoorde manier de markt bezoeken’.

Ook Wim van Rijn van winkeliersvereniging Zeezijde is blij met de terugkeer van de toeristenmarkt. ‘Op deze manier kunnen wij ons prachtige centrum weer in het zonnetje zetten, krijgen vele ondernemers de kans het ondernemen weer op te pakken en houden we toch het coronavirus onder controle.’

De toeristenmarkt start op dinsdag 29 juni om 10.00 uur. De markt is vervolgens iedere dinsdag tot en met dinsdag 31 augustus in het centrum te vinden.