ROEST opent een outletstore om alle kleding uit de oude collectie te verkopen. Rosanna Wassenaar en Esther Heeneman moesten, zoals vele andere ondernemers, het afgelopen jaar tijdelijk de deuren sluiten. De eigenaressen startten, vanwege de lockdown, een webshop op. ‘Toch komt bepaalde kleding niet tot zijn recht online’, vertelt mede-eigenaresse Esther.

‘Wat moeten we met alle overgebleven spullen die we tijdens corona niet konden verkopen´, dat was de vraag die Esther, na de verplichte pauze, een tijd dwarszat. Zo kwam het plan tot leven om een outletstore te openen. ´Ik legde het voor aan Roos en binnen drie dagen was het geregeld.’

Het duo heeft nog geen verwachtingen: ‘We hebben wel  al zoveel leuke reacties gehad van mensen die af en toe kwamen spieken in het pand’, vertellen zij enthousiast. De producten in de outletstore worden aangevuld in de weken na de opening. ‘Het is niet dat, als je de eerste week komt, je alles ziet en in de derde week er niks meer te shoppen is.’

Je vindt in de outlet overgebleven kleding, maar ook gloednieuwe leren tasjes, cowboy laarzen voor de mini’s én volwassenen en interieurspullen. Eén ding is zeker, het zijn producten van goede kwaliteit. ‘Het is geen troep wat we gaan verkopen’, vertelt Esther. ‘De prijzen variëren van vijf tot vijftig euro en zijn op kleur met stickers aangegeven‘ legt Roos verder uit. ’Iedereen kan heerlijk op kleur gaan shoppen.’

De outletstore is te vinden in het oude gebouw van D-Reizen (Noordzeepassage 107) en geopend vanaf 11 juni tot 21 augustus. De openingstijden zijn van 10:00 tot 17:00 op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. ‘De tijden en dagen kunnen op drukke dagen af en toe afwijken, want de normale winkel gaat voor’, geven de eigenaressen aan.