Petra Kappers bestaat deze maand 25 jaar. De kapperszaak viert dit de hele maand juni met verschillende acties. Wij vroegen Petra IJsselmuiden hoe zij deze jaren heeft ervaren.

Petra geniet na 25 jaar nog steeds van het kappersvak: ‘De verschillende mensen waar je een band mee opbouwt, collega’s waar ze al jarenlang mee samenwerkt, het leuke team, de vaste klanten en het creatief bezig zijn. Elke dag is anders’.

Tijdens het knippen heeft Petra niet alleen maar gesprekken over het weer of vakanties. Er is ook plek voor een diepgaand gesprek over het leven of carrière van haar klanten of van zichzelf. ‘Ik heb klanten die ik al 25 jaar knip, waar ik het gezin van ken, waar kinderen worden geboren en die ik zie opgroeien. Je maakt in die jaren heel veel van elkaar mee en dat maakt het allemaal heel bijzonder’, legt zij uit.

Het afgelopen jaar was voor Petra het dieptepunt in haar carrière. ‘Andere mensen bepalen voor jou dat je niet mag werken en dat is ingrijpend.’ Door de coronacrisis was haar zaak totaal 18 weken gesloten. De kapster kreeg na deze periode veel steun: ’we kregen veel leuke reacties van klanten, bloemen en chocola’. Er waren natuurlijk ook veel hoogtepunten. Zo zijn ze in de promenade drie keer verhuisd, hebben zij verschillende keren verbouwd en waren de afgelopen jaren alles behalve saai.

De toekomst ziet er voor Petra niet heel anders uit: ‘Ik ga lekker door waar ik mee bezig ben, alles weer oppakken en genieten van mijn vak.’