Johan Smit heeft afgelopen maandag een koninklijke onderscheiding ontvangen van burgemeester Cornelis Visser. Smit werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau naar aanleiding van zijn inzet als vrijwilliger voor sociëteit de Boemerang sinds 1985.

Johan Smit zet zich al ruim 35 jaar in bij de Boemerang. Smit heeft vele taken vervuld binnen de vereniging. Hij was penningmeester, secretaris en voorzitter van het stichtingsbestuur, maar hield zich ook bezig met de schoonmaak en onderhoud. Sinds 2010 is hij steward en lid van de normen- en waardencommissie bij FC Rijnvogels.

Burgemeester Visser bedankt Smit voor zijn inzet de afgelopen jaren. De burgemeester benoemt hoe de Boemerang sinds de start van Smit is uitgegroeid tot een belangrijk podium voor het programmeren van lokale en regionale muziek dat nog volledig draait op vrijwilligers.