Wie in Katwijk een huis wil kopen, moet een schepje bovenop de vraagprijs doen. Uit cijfers van het CBS blijkt dat een woning in Katwijk vorig jaar voor gemiddeld 3,4 procent boven de vraagprijs werd verkocht.

Katwijk is geen uitzondering voor de gekte op de woningmarkt. Volgens het CBS worden steeds meer woningen verkocht boven de vraagprijs en staan woningen minder lang in de verkoop. In steeds meer gemeenten wordt er overboden. Vorig jaar werd de helft van de woningen in Nederland verkocht tegen een hogere prijs dan de vraagprijs.

In 2017 was het in Katwijk nog goed mogelijk om een huis onder de vraagprijs te kopen. Een huis werd toen gemiddeld voor 1,5 procent onder de vraagprijs verkocht.

Buurgemeenten
In buurgemeenten Noordwijk en Wassenaar bleek dit vorig jaar nog steeds mogelijk. In Noordwijk werd een woning gemiddeld voor 0,8 procent onder de vraagprijs verkocht en in Wassenaar voor zelfs 3,3 procent onder de vraagprijs.