De meeste dromen zijn bedrog, maar voor de Katwijkse Sven van der Plas is zijn droom werkelijkheid geworden. Vorige week heeft hij zijn eerste profcontract voor drie jaar getekend bij PSV. ´Iedereen heeft als kind zo´n droom.´

Sven begon als vijfjarige met voetballen bij Quick Boys en maakte op zijn veertiende de overstap naar PSV, waar hij nu een jaar traint. Sven legt uit wat dit contract voor hem betekent: `Ze geven je een contract omdat ze vertrouwen in je hebben, dat ze verder met je willen op dit moment en dat je vastheid hebt´.

Op dit moment woont Sven gedeeltelijk in Katwijk bij zijn ouders en verblijft hij in Eindhoven bij een gastgezin. Omdat de voetballer nog op school zit, wisselt zijn verblijfsplek wekelijks. Als hij ooit doorbreekt, blijft Katwijk zijn thuishaven: ‘Ik zou het liefst in Katwijk blijven wonen, maar als ik volledig in Eindhoven ga voetballen, kan ik niet elke dag gaan reizen’.

In de toekomst hoopt Sven dat zijn contract wordt verlengd bij PSV. Voor nu gaat hij genieten van zijn welverdiende zomervakantie.