1500 basisschoolleerlingen namen deel aan de praktische verkeersproef van Veilig Verkeer Nederland Katwijk (VVN Katwijk). De achtstegroepers van de Rijnsburgse basisscholen waren afgelopen vrijdag als laatste aan de beurt.

Voor de start zijn de fietsen van de kinderen gecontroleerd door de politie. De politie checkt of de fiets veilig is om deel te nemen aan het verkeer. Als de fiets goedgekeurd is, mag de deelnemer van start gaan. Langs de fietsroute staan vrijwilligers, die aan de hand van een controlelijst, beoordelen of de leerlingen goed handelen en of ze de theorie goed toepassen in het verkeer.

‘Verkeersveiligheid houdt niet op bij deze praktische verkeersproef, dat is jaarrond!’, schrijft bestuurslid Cees Zwanenburg. In september start VVN Katwijk daarom dode hoeklessen en in het najaar wordt er weer aandacht besteed aan goedwerkende fietsverlichting.