Wijkvereniging Noord Noord Oost heft zichzelf eind dit jaar op. De vereniging moet het pand aan de E.A. Borgerstraat delen met muziekvereniging UNI Katwijk, maar zit daar helemaal niet op te wachten. Het bestuur houdt voet bij stuk en wil ook niet met een mediator om de tafel om het conflict op te lossen.

UNI Katwijk was met spoed op zoek naar een nieuwe locatie. Het huidige onderkomen aan de Weth. D. Ouwehandstraat 39a is te klein en bovendien koud en vochtig.

De gemeente Katwijk wil de muziekvereniging helpen en zag ruimte in het gebouw van de wijkvereniging. UNI Katwijk wil het gebouw van de gemeente kopen en een deel verhuren aan de wijkvereniging. Maar ruimte om het pand te delen is er volgens de wijkvereniging helemaal niet.

Gesprekken tussen alle betrokken partijen liepen stuk. De gemeente wilde nog een mediator inzetten, maar dat aanbod is door de wijkvereniging afgewezen. De wijkvereniging wil op 1 januari 2022 de sleutels van het gebouw overdragen.

Spijtig
‘Wij vinden dit erg spijtig’, schrijft de gemeente in een brief aan het bestuur. ‘Beide verenigingen vervullen een belangrijke rol voor onze inwoners door hun activiteiten en zijn beide dan ook belangrijk voor ons.’

De gemeente schrijft in de brief toch nog een poging tot een gesprek te willen wagen. ‘Omdat wij veel belang hechten aan het voortbestaan van de wijkvereniging en haar activiteiten bieden wij u nogmaals de mogelijkheid om uw standpunt te heroverwegen. Ons aanbod is geen vastomlijnd voorstel. We staan open voor creatieve oplossingen of suggesties voor andere constructies.’