Dierenambulance en Vogelasiel Regio Leiden heeft afgelopen zondag de zwaan vrijgelaten, die in april ernstig gewond in een sloot bij de Frankenburg in Valkenburg werd aangetroffen. De zwaan mocht weer het water in na onder andere twee operaties en een maand lang herstel.

Het dier werd op 25 april na een alarmering van een buurtbewoner, ernstig gewond door de brandweer uit het water gered.

Het nest van het zwanenstel was kapot en de eieren lagen verspreid.

Foto: Studio Stache

De zwaan is in Dierenkliniek Leiden Stevenshof behandeld aan bijtwonden. De dierenarts denkt dat dit bijtwonden van een grote hond zijn.

Dierenambulance en Vogelasiel Regio Leiden is blij dat zwaan weer op haar plek is. Het dier heeft twee operaties gehad, veel bezoekjes aan de dierenarts gebracht en kon na dwangvoeding eindelijk weer zelfstandig eten.

‘Zwaantje, je was een lieverd in de opvang, maar hopelijk zien we je nooit meer terug! Het ga je goed!’