De Valkenburgse Rosalie van der Does zamelt geld in voor het uitbrengen van een fotoboek. De fotografe nam vorig jaar een kijkje in garageboxen, die niet meer ‘ouderwets’ als garagebox worden gebruikt. Van der Does: ‘Tijdens het fotograferen besloot ik: de garageboxen verdienen een boek’.

De Valkenburgse maakte de fotoserie voor haar afstudeertproject aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie, waar ze nu geslaagd is.

Van der Does: ‘Ik ontdekte een verborgen wereld vol verhalen. In september 2020 exposeerde ik met de foto’s. De bezoekers waren enthousiast en noemden de serie erg origineel. Daarnaast kreeg ik een prachtige publicatie in het NRC. Op een gegeven moment besloot ik: hier ga ik een boek van maken’.

In het boek ‘Opslag verliefd’ staan niet alleen foto’s van de garages. Er staan ook interviews in met de eigenaren van garages en er zijn ook quotes te vinden over verschillende voorwerpen die Rosalie is tegengekomen.

De fotografe is een crowdfunding gestart om de druk- en ontwerpkosten van het boek te kunnen financieren.