Een vader die afgelopen zaterdag met zijn 12-jarige zoon in Valkenburg liep, is mishandeld nadat hij drie jongens aansprak over het feit dat zij op een voetpad fietsten. De man werd door één van de jongens aangevallen en liep daarbij verschillende verwondingen op. De politie is op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer liep op 1 mei tussen 19.30 en 20.00 uur met zijn zoontje op het voetpad langs de Rijn ter hoogte van ’t Boonrak. Op het voetpad fietsten drie jongens, waarvan één met zijn fiets omviel. De man maakte een opmerking over het feit dat de jongens op het voetpad aan het fietsen. Dat viel bij het groepje niet in goede aarde.

Eén van de jongens ging voor de vader staan en bedreigde hem met de dood. Daarnaast vertelde hij aan het slachtoffer dat hij onder invloed was van verdovende middelen.

De vader en verdachte raakten vervolgens met elkaar in gevecht.

‘Toen het slachtoffer samen met zijn zoon naar huis toe wilde lopen, bleef de jongen met de fiets hem volgen’, schrijft de politie. ‘Op de Hoofdstraat werd het slachtoffer opnieuw mishandeld door de jongen.’

De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling.

Signalement verdachte
Gelaatskleur: blank
Leeftijd 18-22 jaar
Lengte 1.85 / 1.90
Normaal postuur
Donker, kort en steil haar
Blauwe ogen
Kleding:
Zwarte jas
Spijkerbroek
Verdachte reed op een grijze elektrische herenfiets

Eén van de vrienden van verdachte was ook tussen de 18 en 22 jaar. Ook hij had een lengte tussen 1.85 en 1.90. Hij had een slank postuur en donkerblond steil haar.
Kleding: zwart gewatteerd jack met grijze, strakke joggingbroek.

Getuigen en mensen met meer informatie kunnen contact opnemen via het telefoonnummer 0900 8844 onder vermelding van het nummer 2021126710.