Stichting Vrienden van het Rijn Park houdt vast aan haar eigen plan voor de Kwakelwei en wil op korte termijn niet met Van Rhijn Bouw om de tafel. Dat laat de stichting weten in een reactie op het plan van Van Rhijn Bouw. De projectontwikkelaar wil zo’n 30 woningen bouwen in combinatie met een stadspark, terwijl de stichting faliekant tegen woningbouw is.

Volgens Van Rhijn Bouw verschillen de visies van beide partijen niet veel van elkaar. De projectontwikkelaar wil nog met Stichting Vrienden van het Rijn Park in gesprek, maar de stichting wacht liever op een reactie van de gemeente. Die heeft nu van beide partijen een plan ontvangen.

In het plan van het Rhijn Park komt geen woningbouw voor. Het bestuur wil de Kwakelwei groen houden. Een park, zonder woningbouw. Daar strijdt de stichting al twee jaar lang voor.

Het bestuur wijst de projectontwikkelaar nogmaals op het bestemmingsplan van de Kwakelwei. Dat is op dit moment agrarisch en staat geen woningbouw toe. De stichting is ook niet blij met de dezelfde naamkeuze van het project door Van Rhijn Bouw: het Rijnpark. Van Rhijn Bouw heeft dit inmiddels aangepast naar Het Kwakelpark, zodat er geen verwarring over de plannen ontstaat.

De wethouder stapt binnenkort met het Goenstructuurplan naar de gemeenteraad. Daarin wordt de toekomst van de Kwakelwei besproken en vastgelegd.