In de Duinvallei zijn vrijdag bijna 200 nieuwe bewoners neergestreken. Het veld van Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn is het tijdelijk onderkomen geworden van een kudde schapen. In ruil voor een slaapplaats moeten de schapen het gras bijhouden.

De schapen zijn onderdeel van de schaapskudde ‘Vrolijke Schapen’. De kudde wordt in verschillende gemeenten vaak ingezet als natuurlijke grasmaaier. Ook in buurgemeente Noordwijk worden de schapen regelmatig aan het werk gezet.

 

In de Duinvallei zijn meerdere projecten te bewonderen van het project ‘Initiatief Duinvallei’. Woensdag 5 mei is er een ‘open dag’ bij deze initiatieven.

De Vrolijke Schapen zijn die dag ook aan het werk. Ze verblijven tot en met 10 mei op het terrein van de Oranjevereniging. Daarna vertrekt de kudde weer naar een nieuw project.