Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn is voorzichtig met de voorbereidingen van de feestweek gestart. Daar hoort ook het hoogtepunt van het Najaarsfeest bij: Oranjerock. ‘De Oranjevereniging gaat uiteraard uit van het positieve scenario en hoopt, al of niet in aangepaste vorm, in augustus Oranjerock 2021 te kunnen organiseren.’ Deze week start de kaartverkoop voor leden.

Vorig jaar zijn alle activiteiten van de Oranjevereniging in Katwijk Binnen gecanceld vanwege het coronavirus. Nu er een vaccinatieprogramma is, testevenementen worden gehouden en het kabinet positieve geluiden laat horen over versoepelingen, durft de vereniging weer na te denken over de feestweek.

Start
‘De voorbereiding op het Najaarsfeest kent een aantal lastige beslissingen, wat kan er in augustus wel en wat kan er niet worden georganiseerd en wanneer moet je de voorbereidingen starten om in augustus klaar te zijn met de organisatie’, schrijft het bestuur. ‘Tegen deze achtergrond heeft de Oranjevereniging het besluit genomen te starten met de voorbereiding van het festival Oranjerock.’

Leden van de Oranjevereniging krijgen voorrang op een toegangskaart. Voor deze groep start de verkoop op zaterdag 29 mei.

Het evenement op het veld in de Duinvallei staat ieder jaar gepland op de laatste zaterdag van augustus. Dit jaar dus 28 augustus. In 2019 was de reguliere ticketverkoop voor Oranjerock, met toen als hoofdact Within Temptation, in een recordtempo uitverkocht. Het is nog niet bekend welke artiesten dit jaar optreden. Voor het evenement zijn 8.000 kaartjes beschikbaar.

Veiligheid
De Oranjevereniging benadrukt dat veiligheid voorop staat en dat er een kans is, dat het evenement alsnog niet door kan gaan. In dat geval krijgen de kopers van kaarten hun geld (minus de administratiekosten) terug.

‘Ook is er nog veel onduidelijkheid over eventuele extra toegangsmaatregelen en of een testbeleid. De route in de voorbereiding naar Oranjerock zal stap voor stap moeten worden afgelegd, waarbij de veiligheid van de bezoekers centraal staat en telkens weer de kans bestaat dat het festival niet door kan gaan.’