Jongeren hebben vanavond met een fietsdemonstratie aandacht gevraagd voor ‘de toenemende (geestelijke) problematiek onder jongeren en het gebrek aan perspectief’. De jongeren werden tijdens de zogenoemde ‘fietsrave’ vergezeld door wethouder Corien van Starkenburg.

De groep fietsers vertrok onder begeleiding van politie en met verkeersregelaars om 19.00 uur vanaf parkeerterrein de Noordduinen.

Foto: Sander van Duijn

De fietsrave is een initiatief van ’Fiets voor je leven’. De initiatiefnemers willen in 15 plaatsen aandacht vragen voor de mentale gezondheid van jongeren.

‘Wij maken ons grote zorgen over de ontwikkelingen binnen de jeugd-ggz, eenzaamheid en depressie onder jongeren en de impact van de maatregelen’, schrijven de initiatiefnemers. ‘Even volhouden is veranderd is een uitzichtloze situatie waarin wij keer op keer teleurgesteld worden. Tijd voor verandering.’