Wethouder Rien Nagtegaal wil meer met de buurt en betrokkenen in gesprek over het onderzoek naar de Beaumix die gebruikt is bij de werkzaamheden aan de N206. Onderzoek moet uitsluitsel geven of er giftige stoffen zijn gebruikt bij de aanleg van de Rijnlandroute. De wethouder wil buurtbewoners beter informeren en op de hoogte houden.

Bewoners worden onder andere uitgenodigd voor een digitale technische briefing waarin de Omgevingsdienst West-Holland meer uitleg geeft over het plan van aanpak van het onderzoek. De briefing is op woensdag 21 april om 20.00 uur.

De wethouder stelt zichzelf op maandag 26 april beschikbaar voor vragen tijdens een digitaal spreekuur op Facebook. Deze start om 19.30 uur.

Daarnaast wordt er een buurtoverleg met de betrokken partijen opgericht.

Nagtegaal werd deze maand door de gemeenteraad op de vingers getikt. De communicatie van het project en het onderzoek moest beter. Niet alleen de wethouder moest aan de bak met een betere communicatie. Ook met projectuitvoerder Boskalis zijn afspraken gemaakt voor verbetering.