Korfbalvereniging Madjoe wil deze week aangifte doen bij de politie. De Rijnsburgse korfbalclub heeft de afgelopen weken veel last gehad van vandalisme. Dinsdagavond kwam daar nog een brand in een container achter de kantine bovenop.

Volgens de vereniging is de brand aangestoken.

‘Door snel ingrijpen van de brandweer is de schade beperkt gebleven tot de container’, schrijft de vereniging op haar website. Het clubgebouw bleef ongeschonden.

Foto: Studio Stache

De spullen die opgeslagen lagen in de container hadden minder geluk. De brand heeft in de container onder andere stoelen, statafels, parasols, een partytent, gereedschap, klusmateriaal, verf en schoonmaakmiddelen vernield.

Vandalisme
Het is niet de eerste keer dat de korfbalvereniging te maken heeft met vandalisme.

‘We hebben de afgelopen weken erg veel last gehad van vandalisme in de buurt van ons veld en de container en hebben met regelmaat melding gemaakt bij de politie. We gaan van de week aangifte doen op het politiebureau en hopen op een vergoeding van de schade bij de verzekering.’

In 2018 vroeg de club samen met voetbalvereniging Rijnsburgse Boys en de Rijnsburgse IJsclub ook al aandacht voor vandalisme op en rondom sportpark Middelmors. De verenigingen pleitten toen voor het huisvesten van een beheerder op het sportpark. Dat verzoek werd door de gemeente Katwijk afgewezen.