De Katwijkse Anne Minnee is genomineerd voor de titel ‘Tienermoeder van het jaar’. De Katwijkse werd op haar 17e moeder. De jonge moeder wil vooroordelen over tienermoeders de wereld uit helpen en hoopt daarmee andere moeders te helpen.

De Tienermoeder-van-het-jaar-verkiezing wil jonge moeders in een positief daglicht zetten en laten zien dat juist zij onze positieve reactie en vertrouwen nodig hebben.

Minnee werd uit 132 aanmeldingen met 5 andere jonge moeders genomineerd voor de titel. Ze is 22 jaar en studeert op dit moment Chemie op het HBO. Met de studie wil ze aan haar 4-jarige zoontje laten zien dat het echt mogelijk is om door te studeren als jonge moeder.

De Katwijkse werd zonder dat ze het wist opgegeven door haar eigen moeder. Ze is trots op haar nominatie. ‘Hoe fijn zou het zijn als een al moeilijke start als jonge moeder niet nog moeilijker wordt gemaakt door al die vooroordelen?’

De winnares wordt bepaald door het aantal stemmen. Mensen kunnen hier stemmen op de ‘Tienermoeder van het jaar’. De stembus sluit zondag 11 april.

Minnee: ‘Het zou ontzettend leuk zijn als ik zou winnen, maar ik voel mijzelf al een winnaar doordat deze verkiezing prachtige publiciteit krijgt en ik ontzettend leuke moeders heb ontmoet’.
De uitslag wordt woensdag 14 april bekendgemaakt.