De gemeente Katwijk start met een enquête over het gebruik en de ervaringen van de Zanderijtunnel. De gemeente wil het befaamde tunneltje tussen de Zanderij en Katwijk aan den Rijn veiliger maken voor fietsers en voetgangers. 

Het befaamde tunneltje levert weggebruikers problemen op. Dit leidde tot vragen van meerdere politieke partijen.

Vrachtwagens en bestelbusjes rijden zich regelmatig klem onder het viaduct. Daarnaast is de tunnel erg smal.

De enquête wordt verspreid in de wijken Tranendal, Zanderij en Koestal. Maar de enquête is ook voor alle inwoners van Katwijk online in te vullen. Let wel op: de enquête periode loopt van 9 april tot en met 1 mei 2021.

Daarnaast worden deze week fietsers bij de tunnel geïnterviewd. Voetgangers en automobilisten worden niet meegenomen in het onderzoek.