Een flink deel van het hekwerk bij het nieuwe fietspad langs de duinen is afgelopen zaterdagnacht vernield. Het gloednieuwe fietspad ‘Vlaggenduin’ werd begin maart geopend. De gemeente doet aangifte tegen de vernielingen.

Het fietspad tussen de Laan van Nieuw Zuid en de Cantineweg/Verlengde Westerbaan is onderdeel van een fietsverbinding tussen Leiden en Katwijk.

Ter hoogte van de Zanderij is een deel van het nieuwe hekwerk gesloopt. Wethouder Rien Nagtegaal noemt het vandalisme onacceptabel en zonde van het geld. Nagtegaal: ‘Ik vind het treurig om te zien dat materialen in de buitenruimte moedwillig zijn gesloopt. Het hek is over een flinke afstand omgetrapt’.

De kosten om het hekwerk te herstellen komen volgens de gemeente neer op zo’n 2.500 euro. De gemeente roept de daders op om zich te melden bij de politie.

Het hekwerk wordt zo snel mogelijk hersteld.