Vandaag wordt er weer gestemd voor de Tweede Kamerverkiezingen. In 2017 waren er 40.800 Katwijkers die een geldige stem uitbrachten. De opkomst lag toen vrij hoog met 85,3 procent. Maar hoe werden de stemmen toen ook alweer verdeeld?

CDA werd vier jaar geleden in Katwijk nipt de winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen. De Katwijkers stemden toen anders dan de rest van de regio, die massaal voor de VVD, de landelijke winnaar, koos. Maar het scheelde niet veel. CDA had in Katwijk toen maar zo’n 50 stemmen meer dan de VVD. Beide partijen haalden meer dan 8.200 Katwijkse stemmen binnen, samen goed voor ongeveer 40 procent van de stemmen.

De PVV eindigde in Katwijk op de derde plek met 14,5 procent van de stemmen.

ChristenUnie en SGP, die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen altijd hoog scoren, haalden elk bijna 10 procent van de stemmen.

Bekijk hieronder het overzicht van de verkiezingsuitslag in Katwijk met partijen die meer dan 2 procent van de stemmen haalden tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 en 2012.