Katwijkers die de omleiding voor de Koningin Julianabrug zat zijn, kunnen 7 mei in de agenda omcirkelen. De vernieuwde brug over de Oude Rijn gaat die vrijdag weer open verkeer. Het tunneltje in de Zanderij gaat maandag al open. 

De Julianabrug werd vorig jaar augustus afgesloten. Helemaal klaar is de brug dan nog niet. De brug krijgt nog een tijdelijke indeling, omdat er dan nog twee weken gewerkt wordt aan het voet- en fietspad aan de oostzijde. Naar verwachting zijn alle rijbanen vanaf 21 mei volledig beschikbaar. In de weken daarna worden nog wel afrondende werkzaamheden verricht.

De grote omleiding die voor de renovatie van de brug is ingezet, blijft tot 7 mei geldig. Het tunneltje in de Zanderij bij de Nieuwe Duinweg gaat wel eerder open. ‘Nu al het werk aan de Zeeweg is afgerond is het niet meer nodig het tunneltje te stremmen voor sluipverkeer’, schrijft de gemeente Katwijk. ‘Wel zal met de omgeving worden gekeken naar een toekomstbestendige oplossing voor dit tunneltje.’ Vanaf maandag 8 maart is het tunneltje weer open voor autoverkeer.

De Julianabrug werd vorig jaar augustus afgesloten.